Lian Emas's Status : Selalu Merindu dan DiRindui

7Dec is sweetseventeen kita ^__^



po0n po0o0on~
Perhatian !!
sweetcouple 
<------



po0n po0o0on~
Perhatian !!
sweetcouple 
<------
cinta semanis madu ,
secantik bunga ,
setinggi langit ,
sedalam lautan ,
setua gunung ,
sepanjangan sungai ,

 .
ha ,ni geng ladies , diorg la paling keco nak begamba , 
diorg ni kalau hangout tkleh tkde camera . .

yg ni aku dan SEKEPALE .
4 sahabat bersama kemane je 
yg pakai bju putih belah kanan tu shareez , 
sbela dia Ejat , depan ejat munawar , sbela munawar yg cover nsem tu akmal .









Ahmad Zailani .
entah ape aku nk kate pasal kau , 
jgn nak buat muke macho la kt sni bro . '==

Amri !! tanpa dia tak de gelak ketawa ,
bukan bahan ketawe , tp dia ade sebab tu ketawe ,
btw , gmba ni tgh letak kat kedai yg bapak dia ade share tau :D
LAGI APA ?



lautan biru lautan dalam ,
pokok tua akan tumbang ,
kenangan kita dilihat alam ,
kan bersama takan hilang .



Tak Gune lah kan . . .

ape gune korunk idop bersame slame stahun lebih ,
TAPI ,
tak reti nak jage
semate mate 1 perkataan , , ,
kenangkan ape kau korban utk dia , dy korban utk kau ,
kenangkan balek kenangan korunk slame stahun lebih ,
kenangkan semula kenangan pahit manis korunk bersame ,
kenangkan lagi saat indah korunk berdua ,

atas segale yg dah dilalui ,
yg di tempuhi ,
yg diharungi bersama ,
korunk ta mampu bertahan hanya kerana 1 kesalahan yg kecil ,
dia cume berkata ''belum nak tido lagi la yunk'' ,
kepada adek angkat nye , 3tahun dia mengangap prempuan tu adek angkat dia ,
tapi kerana 1 perkataan iaitu ''yunk'' korunk ta dpt bertahan ?

dia bukan ade hubungan yg lebeh dari adek dan abg ,
dia bukan ade niat untuk menduakan ,
dia bukan ade niat utk berpaling ,

ye cemburu tanda nya sayang ,
tp , tak perlu tuduh si dia lebeh mementingkan adek nya ,
si dia tak menyayangi pasangan nya lgi ,

memang si dia ade niat utk beri sdikit duit ,
munkin sebab adek dia kurang duit utk enjoy arito , , ?
memang si dia ade niat utk anta adek dia balek ,
sebab adek dia tkleh balek lewat ,

tp cube perhatikan bebetul ,
tak se sen pon dia bagi , sebab dia tngok adek dia ta perlukan ,
tak tergerak pon si dia anta adek dia balek , sebab sudah balek dgn yg lain ,

so , harap semua tahu , si dia sygkan pasangan nya ,
tkde org lain baginya ,

sayawakpunya.awaksayapunya.

Nothing Special For Her

sorry coz let u all alone that night while i were enjoying with friends . .

tawu tak . . ?
Aku the first in her life , but not the first to wish her birthday today ,
Aku special in her life , but not giving any special this day ,
Aku everything in her life , but give her nothing today ,
. . .
dia juga berusaha utk berikan aku ape sahaja yg ku mahu ,
tp aku hnya berikan nya teardrops bila tidak perlu ,

Thanks For All The Fun That We Enjoy ,
Thanks For All The Memories We Had Together ,
Thanks For All Love That We Shared ,
I Had My Time , I've Had This , I Had It All ,
I Pray For You ,
May God Bless You , May God Bless You .

awak , happy birthday ,, smuga panjang umur murah rezki sihat selalu bahgia sentiasa ,
smuga dpt straight A's dlm result PMR . mintak maaf sbb bukan yg prtame wish awak , dan tkde yg istimewa utk hari bahgia ni .


These All I Can Say ,
Theres No Beautifull Meanings ,
Just Straiht From The Bottom Of My Heart .

Khas Untuk  Si Dia . .


Maybe aku Sorry . . .

Kadang-II aku susah nak sebut ''sorry'' .
Walau aku tau memang aku yg salah .
mcm tadi , aku marah dia ,
aku cume nk dia bagi aku masa utk bersorangan ..
aku nk pkirkan sesuatu utk HariJadi dia ,
tarikh da dekat tp aku ta buad ape-II persediaan lansung ..

Lepas marah tadi aku feeling so ''sorry'' .
sbb aku buat mcm dia ni anak patung ,
tkde prasaan ,
aku mcm buli-II dia ,
marah-II sampai dia kecik aty .

Ni bukan ptame kali aku marah dia , tp slalu ,
slalu marah dia tp tak slalu mintak ''sorry'' kat dia ..
munkin sebab egois , mnkin sbb aty aku keras ,,

Arhh !! pape je arh !!
2 Dec nnti aku akan buad dia hapy , and aku akan mntak sorry butul-II kat dia ...
harap-II dia tak kicik aty lgi ,
harap-II jugak aku takan marah dia lgii~

japp , , slalu nyer lepas marah muka dia cute tau . ~,~
#heheee~

kawan-II

heyy kawan kawan sekalian !!
lupe sesuatu la , :D
aku nak mintak maap la kt korunk ,
korunk korunk yg baca blog ni la kan ,
kalau kata2 aku kt blog ni ada yg mnyingung prasaan ke ,
tersilap kata dan bahasa ke ,
dan kwn2 kt aku , mntak maap
kalau gurauan aku tu bikin korunk sakit aty ,
maybe aku ta prasan salah dan silap aku ,
stiap manusia msty buad sala kan , 
so , sori ya , bila jumpa face to face
nnti aku mintak maap lgi ,
aku mintak maap bnyak2 ,
kau bagi kemaafan skali pun ckup la . ^__^

#goodluckgoodluck.

SPM suda tiba ,

14 Dec ,
paper pertama BM1 , pastu Seni Visual dan ptg BM2 ,
hope kwn2 all do the best k ,
bersama kita tempuh segalanya oraait ?!!
siang td aku ta henti-II pikir yg aku da nak spm , spm spm spm ,
haisz , kau da dtg spm uii ,
k'mon la , kucing da tungu harimau da datang en,
so , aku akan buat yg terbaik , utk diri sendiri , utk mase dpan ,
fmly , sahabat , teman , kawan2 , dan utk kebaikan smua juga ,

I know my part ,
I'll never break ur heart ,
I swear , by the moon and the stars in the sky ,
I swear , like a shadow that's by ur side ,
Till death do my part ,
I'll build my dreams with this two hands ,
And ,
I'll make u cry those happy tears .

GoodLuck kepada SEMUA pelajar yg
 akan menduduki peperiksaan SPM
 pada tahun 2011 ini .
the result will put u
at the top of the world .

SPM Hampir Tiba

skrg da 10 Nov 2011 ,
lagi 4 hari 14 Nov , 
tadi kat skola Mr. Mok da tetapkan kedudukan mase SPM ,
Slip yg kene bwk stiap ari pon da dapat ,
so , amacam keng kawan sekalian ?
da ready ? dah sedia ? 
skola kita taon ni target LULUS 100% ,
so , so aku harap korang smua berjaya ,
goodluck , 
mari kita bersama berganding bahu mencapai kelulusan dan kputusan yg cemerlang ,
agar ta rugi blaja slame nii . :D

#agakexcitedandnervesnii

SPM ohh SPM

8 Nov ari slase aku da nmpak lori bawak kambing g skola ..
heheee~
tak sabo nk tengok sambutan AidilAdha kat skola ,
maybe ni kali kedua kot skola kita buat Korban ,
MAYBE , tak SURE la btol ke tak ,
sbb mase sbelum aku masok skola tu ade gak lori bwak lembu n kambing ,,
aku tengok dri jauh je , 
so , 5Hari aje lagi utk menghadapi SPM ,
mmg stiap hari la aku pikir pasal SPM ni ,
SPM ohh SPM . . .

November rain ,

allo kawan kawan~
skrg da masok bulan november yg dikatakan di tv3 JOHOR adalah salah satu negeri yg diramalkan dilanda banjir besar !! 40% , lbeh tngi dari taon lpas tau .
So , ingat pesan pengetua kita , da dekat2 ni jage la kesihatan ,
jgn mandi ujan , nnti demam , mcm sorg budak nii ,
Ahmad Zailani , skelas dgn aku ,
hari ni dia ta dtg coz demam ,
haaa~ tu la , sapa suruh mndy ujan ,
btw~ , , , smuge cpat smbuh , jge kesihatan ,
and be ready for SPM .
mo0o0o~
^__^


#jangganditanyakenapaadabunyiklembu


2 minggu .

Tanggal 31 , bulan spulo esok bulan sbelaas~
lagi 14 hari sudah SPM . . .
saat2 terakhir la saat2 yg penting ,
manakala 5 dan 10 mnit terakhir pada exam nanti pon saat paling penting ,
walaupun hanya satu markah ianya menentukan kputusan ,
mekasih cikgu ,,, walaupun aku wat dek tadi tpi aku ingaaat nasihat dia , :D
yela aku kan pendiam , HEHEE~
papepon tadi skola memang best la ,
sbelum kluar ruma da minum milo ais !! fuhh !! sodaaaap~
baru bertenaga , tak gantok lansung kt skola tadi ,
jawab paper BM releks je ,
tp rsult nye ta taw la . :D

#semugaberjayakepadasemuacalon-calonSPM2011!!!

Habbo.com !!!

mo0o0o~
ni gamba dari habbo.com ^__^
tu acc aku ------->










 lembu ohh lembu ^__^
Yun , Wan , zack , Paan , aku . ^__^ , aku jadi tua , hahaha.
eh ape ni paan tunjuk punggung niii~ malu org nk tengo0k .


AdyBotBot .

wo0t wo0t mo0o0o0o , ,
post aku kali ni nk popularkan sorang budak ni . 
 comel nye die~
|
|
|
|
|
|
\/ 


ptg tadi dalam krete dy pakai topi.
pastu asyik nk begmba je en ,
hahaa~ kan da masok blog niii ,
baru stahun stengah age dy :) .
#ADYBOTBOT






senyuuuum~~
kalau senyum bukan main manis lg
bile menangisssss~
wuuuuuu~~~

senyum senyum jugak ,
idunk jgn kembang .

















tembak sana sini .

ceplo0k !!
dah jam 1.50AM , mata tak lelap so update la blog ,
ta tau nk post pe so aku mempamerkan sekeping gmba ni. . .

ape yg korang pikir tu , ni bukan aktiviti memburu lembu la ,
ni tgh nk tembak tupai yg kcau dusun durian kt kg aku tu konon nye .
firsttime bawak moto bertayar 3 , baru je bwak da langar pokok . 
aku rase lau jpj ade time to kene gantung lesen aku ek , 
tp ape pon seb bek langgar pokok , bukan lembu

#korangjanggantanyerkenapebanyakperkataanLEMBU.

5 Batu (: .

mo0o0~
lembu ohh lembu ,
korang jgn ingat lembu tak hebat ,
korang tau tak yg
Lembu boleh mengesan bau sejauh 5 batu
haha , jauh bukan ?
kucing buleh ke ?
dan ,
Lembu boleh tidur dengan berdiri ,
lebeh kurang mcm Mr.Kacang , tido berdiri jek , kekekekekeke .

aku blurr , lembu ouh lembuuu~

hujan rahmat ^__^
da lame ta ujan , kalau la tido time ujan2 ni mesti syiok kan3 . :D
syio0k memang syio0k ,
bagun lah dari tidur , tidak smpai sebulan SPM akan tiba ,
kalau asyik tido nnty pelajaran tergendala ,
tak guna blaja slama 11taon ,
jgn nanti org kata kat kita cm nii
''kecik2 tanak mampus dah besa nyusahkan org''
.. time to la kita kan berkata idop segan mati ta mahu kan3 ,
so , mari la kita same2 stdy utk SPM ni ye kawan .


#awas , bagun lah dari tidur , kelak masa depan kan mundur .

Lembu VS Fixed Bike .

lembu o0h lembu , aku memang suka lembu ni taapiiii~~

aku suka jugak basikal fixie nii ..tapi sayang , duit ku kurang , :D

Lembu anak 8 kot ?


Ni la lembuuuu ......
anak kemba lapan agaknye . '==
aku memang suka tengok lembu lembu nii ..

ohh lembu ku

o0uh lembu ,
ini kisah aku dan lembu ,
lembu teman ku ,
jika tiada dirimu ,
musnah lah idop ku ,

o0uh lembu ,

jika tiada senyum mu ,
tiada tawa ku ,
jika sedih dirimu ,
crying mataku .


ok , da cukup pasal lembu , ni lah blog petama ku ,aku bukan la blogger terhebat cuma saja2 isi mase lapang , blaja blogging pon kat skola je ,bengkel ICT SMK Permas Jaya , free , makan pon free :D


TS-PhotoPetik