Lian Emas's Status : Selalu Merindu dan DiRindui

Selamat Ulang Tahun Ke-16

Selamat Ulang Tahun Ke-16....

 Kasih..
 Semoga Tuhan Melindungi Kamu ,
 Serta Tercapai Semua Angan Dan Cita-ii Mu ,
 mogamogahan diberi umur panjang , sehat selamanya ,
 serta hidup ceria bahgia bersama yg tersayang ,

Esok 2 Dec 2012.. Hari yg sy tunggu2..tp sori, sy ta dpt nk raikan nyer dgn awk, ta dpt nk buat awk bahgia ta dpt nk buat awk ketawe dan tersenyum. Awk kan ade dia, harap dia dpt bahgia kan awk lebih dari sy, hrap dia jage awk lebih dari sy. Mintak sorry jugk sebab takde hadiah tahun ni..

Maafkan sy jugk sebab tak call or mesej awak utk wish sperti yg awk buat utk sy, dan bukan sy tanak kasi awk hadiah sperti dulu, bukan nye sy brubah, bukan nye sy lupe. Saye cume takot awak marah biler sy muncul dlm hidup awk lgi, sy takut awk ta sudi terime, sy takot diri sy ni membebankan, sy takut sy akan gangu awk punyer kebahgian..

Tahun ni sy mmg takkan berikan awk jam, cincin, pakaian or pape hadiah. Sy cume berikan Doa setulus hati setiap kali sy sbelum tido. Sy cume mengharapkan awk bahgie setiap hari. Walaupun setiap hari sy mcm ni, tp sy tetap bersyukur sbb awk yg sy rindu hidup bahgie dgn yg tersyg.

Terime lah kasih atas setiap waktu yg awk berikan, terima kasih jugak atas kasih dan syg yg awak tanamkan, terima kasih jugak atas segale warne selama kita bersame..

Awak.. Saya sngat berharap 2Dec ialah hari yg sngat membahagiakan awk, andai kata sy perlu dilupai, lupakan lah sy, andai sy harus melangkah pergi, katakan aje, andai diberinya peluang terakhir utk jumpa dengan awk, yg sy mahu hanyalah membahagiakan awk, supaye kali terakhir melihat awk ialah disaat awk tersenyum.

selamat ulang tahun yg ke16 awk, awk da besar skrg, jgn nakal2, ikut ckp mak ayah, setia pada yg 1 tu, jgn gado gan kwn2, jge mkn minum, jgn tak ckup tido, blaja elok2, and jage diri tu elok2...

Wroted By : 
                                                                                                                                                  LianEmas 
SAP,ASP
      

nak tidoo~~~

Baru siap tulis post utk dia..skrg dah kol 5..kene tido skrg jugk..aku kene g masok SG pagi nnti, 6 lebih dah kene gerak, coz mnggu ni 3 tempat..manpower pulak tak ckup,,i need rest... goodnight.... 
workhard playhard.

feel like dyin' when i miss you so much.
when u comin' back..?
i miss you a lot
i miss you like crazy
evem more than words can say
i miss you like crazy
every minute of every day
girl im so down when your love's not around
i miss you , miss you , miss you
i miss you like crazy
you are all that i want
you are all that i need
can't you see how i feel
can't you see that my pain's so real
when i think of you
i don't know what to do
when will i see you again?

Gambar Lama

Cer tengok gmbar lame nih.. tahun brape punyer gmbar aku tak sure lah, my adekberadek n my father is there, kat mane pon aku ta sure lah , yela aku kecik lagikan.. mane nk ingat (:



"Saya mencita-citakan sebuah negara yang tiada seorang pun yang papa. Seiap orang adalah memadai cukup makan minumnya cukup pakaiannya sambil menikmati usia lanjut yang sihat. Sebuah negara yang setiap anak kita menikmati pelajaran yang secukupnya agar nanti apabila tiba masanya mereka akan berkemampuan mengambil alih tanggungjawab daripada ibubapa mereka lebih lebih lagi, saya mencita-citaka sebuah negara yang dihoramati dan dicontohi oleh setiap negara lain di dunia ini."
DATO SERI DR MAHATHIR MOHAMMADPERDANA MENTERI MALAYSIA 
23 OGOS 1982

Gegambar Lelama Dedulu


heilo sahabat dan teman , tadi aku korek-korek folder dalam laptop nih , pastu terjumpa pulak 4 gmba nieee~~ meh share kt sini sikit ^__^

hahaa~ nih semua gmba gmba tahun tahun yang yang lepas lepas (:

Hoki!! ini la stick hoki aku, mase lawan aku share with nabil , so name aku and dia ade kat situ. 
2011

Atif Haziq Akmal dan aku, 
kat atas lori di plentong, baru lepas angkut kayu bakau, utk sekolah :)
2011

ha sape nih? nih Ain, lame gila gmba nih aku tak ingat bila? 
kat SKTPJ2, baru lepas persembahan kot..
haaisz~ mane dia skrg? lame gila ta contact.. (:

ini dia gmba aku berbaju sekolah .. semart en aku mase skola dulu :)
gmba ni pon tahun lepas, hari guru kot ?
2011

ade lagi tak ek gmba gmba lame .. ??? 
len kali jela korek-korek lagi, gntok da ni, pagi nnti keje lgi ..

Mourning With Idioms

hei hui.. goodmorning,, 
Rise And Shine !!
nk g keje ni tp sbelum g keje post ni kejap , coz ade mase sikit en , rase nyer pagi ni tak terlewat,  .. nk tau cam na aku buleyh bgun awal ? haha , aku mimpi la, mimpi Asya call aku gunekan Skype . yeah pelik kan  '==
dia call from skype dia trus ke skype aku smpai aku bgun , then aku tengok laptop aku actually turnoff.

k , sekarang dah siap, nk gerak.. tp en ,,
minggu ni aku rase keje kawkaw lembu nyer giler kot, coz maybe tak cukup manpower,
dah la ade 2 tempat nk pasang en , then aku kene ulang alik JB-SG plak ni, 
makin busy, tkpe, susah susah dulu senang senang kendian orang kate (:
Haste Make Waste, so remember that Rome Was Not Built In One Day .
ok jom g keje, g keje bersama RedBulLeh.
hope dengan RedBulLeh permulaan hari aku takkan Run Out Of  Steam .

k la, nk g keje la, saje je nk perah otak gunekan Idioms pepagi ceng gini..
ntah kene ntah tak, maklumlah BI aku low sikit :D


sorry ye :D

Salam Sejahtera :)
 
 Sorry kepada semua , sorry juga kepada kawan2 dan saudara mara yg singgah ke blog ni namun takde post  baru pon kan .. sorry ye , kau busy sesangat nih .. tkde mase nk ngadap laptop utk buat post baru .. nnti ade mase aku post post bende baru kayh.. ade bnyak bnde nk share nih , gmba lgi la bnyak (:

mimpi mu indah mimpi ku merah

aku di skyway nie , trasa mabok di kepala . aphal nie~?? 
huii kwan, smalam aku mimpi dia, jelas kelihatan muke dia yg cntik tu..
tp sungguh merah pedas dihati, mimpi tu menunjukkan kebencian dy terhadap aku.

kenape dia mcm tu?
betul dia tanak lagi kat aku ?
betul ke dia ada orang lain ?
betul ke apa yg dia katakan ?
susah aku nk pecaya, smpai skrg aku dok rilek tunggu je, dan keras tegas hati aku katakan dia nak blaja, 
bgus jugk pilihan dia cm nie, so dy bole blajar tanpa risaukan aku kan.benar rindu aku stiap hari benar aku ingat kat dia stiap malam dan pagi, benar aku katakan aku kadang2 lemah bile dy tkde disisi.
orang kata, kalau kita tak berjaya dptkan sesuatu perkara itu, jgnlah kita berdoa agar org lain jugak tidak berjaya dapatkannya.
aku sentiasa harapkan dia kembali,tp kini tidak ku menghalang dia utk bahgia bersama siape juga .

arhh~ need a rest for my eyes.. susah da nak taip , nk tengok pc ni pon da susah , cm nk tumbang je nie ..
sori aku layan prasaan kali...

mimpi merah ku pedas berapi,
rindu senduku padamu kekasih,
pulang lah pada diriku ini,
kasih dan cintamu ku ketagih.

Karnival Nusajaya

Karnival Nusaya !! pieeweeeiiit~ smalam aku pegy Karnival Nusajaya with SiMaung..g berdua je , Leng tak jadi . Best tak Best tak? yg best tu ha diorg yg ikut suke parking kat tepi highway, kiri kanan diorg parking , suke suke je diorg parking gitu en , suke lettuw parking cmtuh. haha . mlalut sudah.

nmpak tu ? Karnival Nusajaya.. (:


1Impian Raikan Bersama


ramai org tapi selesa coz tempat nyer luas . tak lah sempit kan (:


haha..aku suka natang nie , nmpak tu dia wat gangnam . kekekekeke


The Eagle


lawa kan ? sape tak pegy mmg rugi lah . :p


Hormatilah Golongan Majoriti Bukan Perokok !!


aku mahu Bebas Asap Rokok


tuh dia!! nk dengar papa rock !!

wah Ramli Sarip ! aku tak tau plak Ramli Sarip pon datang kali nih , tak sie sie lah aku datang sejauh ni kan , walaupun parking susah nk dpt , jalan sesesak sesak nyerr~ tp RamliSarip menyerikan hari itu , 
Wa Caya Sama Lu~






syio0ok habisss~

wa minat gilar sama itu Ramli Sarip !



ha rakam gune bb , pastu terus upload ..

Kota Iskandar.

dah..pastuh balek arh , wat pe lgi en .. ni ha krete dari Nusajaya naik ke KL baru turun JB . 
rugi la kau leng coz tak ikot . mwehehehehe.. len kali kalau ade pegy lagi.. eh korunk..tak sabar nk konvoi to ledang lah kan (:
lalalalala~

Jusco BI .

itu hari aku , leng , atep , fatin n nadia n ibu nyer pegy Bukit Indah..actually plan pagi2 nk g desaru tp tak jadi coz krete tak ckup , then ptg nyer aku ade psembahan , tp lepas2 tu si babat ni ajak g jusco nk beli baju katenye , ingtkan nk g Tebrau City je tp tup tup..ha Bukit Indah pergi nyer ,


 
nmpak kan kebosanan lelaki ketika prempuan g shoping ? 
haha
o0h yea, lepas beli baju singgah Danga Bay kejap , sesaje jee~layankan kehendak sibabat tu
yela dia jarang klua agak nyer en . :D

Atib n Nadia , baju sama merah , kecik dan besar ,
tp atib tkde babat mcm nadia kot ? mwehehehe 

ini dia Nadia with her beloved Mom..

Fatin n Nadia , kawan baik dari sekulah lagie..
yeah Fatin Azira ni la yg slalu bully aku dulu2.. 

hahaa~ kalau ade awek cun mmg ni la jadi nyer ,,
tengok awek tak ingat dunia :D

kejap je kita kat Danga Bay,,coz Fatin nk balek awal , nk jage adek nyer yg demam .. tak puas klua lgie niee~
tkpe nnti nak g karnival nusajaya pulak . 1Impian Raikan Bersama :D

Last keluar bersama kawan sbelum Raya (:

Hari selasav 14Ogos yg lepas aku keluar bersama alep pala , atif hidup , M.r. Aizat , Haha Reez and Nawar Awok . Moto tkde roadtax tp tkpe , nk g sane dekat je, tapi alep pulak bawak krete , ape lagi semua naik krete ayah dia tu la kan , SORRY kepada kawan2 yg lain , coz kite gerak ni takde PLAN pon , saje2 jumpe kt permas tetibe smue free trus gerak TC , buka kat sana . sorrie yea :D

Nih Alep , tak abis2 gan laptop '==

dah mcm nk balek kampung , en en en (:

From left :
Ijat , Munawar , Atif , Alif , Haiqal

buka di KepSii~

Haha Reez

Munawar Zainal

Mayat Hidup

M.r. Aizat

And smalam dah raya , tp baru skrg nk post bende nie , sori late , buzey sngat nk beraya kan .. so ape plan raya nie ? aku pon ta tau lagie~ >.<

Habbo lah pullaaak~

ngeee~ 
nak raye daaa~ kejap je kan bulan puasa ? 
geng, itu hari aku on IMVU , pastu aku on Habbo.com plak , dah lamo gilo tak on habbo , dtg gilo on balek , ade kawan2 lagi , so kawan2 from habbo.com pon nk bagi ucapan raya..
ha bawah ni gmba diorg bagi ucapan , tengok la yeaa.~
o0uh ye..aku je yg tak bagi ucapan kan ? lupe la . '==

SupLembu !! haha..blog lembu , pemberi ucapan pon name SupLembu

T-Rex...simple dimple je kan ucapan dia ^__^

Isya .. dia ni paling susah nk bagi ucapan , busy dgn phone aje . mcm bisnes woman >.<

habbo.com ni la first aku dpt kawan2 Cyber.. pastu ade MS n FB , lame giler tak on, busy blja n keje en , tp biler ade free time baru aku on , 
so...esok dah raye .. aku pon nk kemas bilik nie , bobai . (:
eh korunk sahabat habbo , lepas ni aku jarang on da tau , start raya aku pon start busy :D

IMVU

ganto0kn nyee..pagi tadi aku ta sahur .. aku sedar 4.12pagi . tp tertido balek , lagi skali bagun dah 5.44pagi . aku hanya mampu berkata , "uhh tak sempat sahur da ni". "ok mane laptop"..haha..tak smpat sahur , then amek laptop terus online . so pagi ni aku share about IMVU.
gmbar kt bawah2 ni lah IMVU..lawan web chat2..aku sangat jarang on imvu , aku slalu on kalau atep or alep ade je , kire layan imvu ni saje2 jerk . imvu ni kalakar korunk tau . haha ..

itu aku berbaju pink .. yg blakang tu kwn2 aku kt imvu tgh breakdance ;)

hahaha kene kejar gam LEMBU.mo0o0o~

ini kat room Nura .. room dia bnyak hantu lah . ''==
huh begaduh dlm kelas , yg berbaju belang2 tu atep, yg dduk kt meja guru tu lak alep .nyemak je korunk

 yeah selamat bersahur semua , itu aku dan atep .
hyeep.. ini baju raya taon lepas punyer , terjumper plak. yg baju pink tu kwn aku tp tak ingat ape name dy , haha sorry . 

kayh lah , aku gantok sngat nie , nk tido kejjap lahh . go0dmournight allz . (:

29 July 2012 is 2 tahun kami (:

29july 2012 is 2years?
apebende ? heee~ aku dan TS lah ape lagi , hubungan rapat kami berdua tepat 2tahun pada 29July yg lepas . aku cume bawak dy berbuka puasa kat Jusco Permas jea , lepas berbuka puasa ikut dy carik slua , dy nk shopiiing~ aku gan TS memang dah jarang jumpa or date mcm dlu , kalau dulu memang aku takde kt permas , sebok jumpa die je , mmg tkde mase utk kwn2 , kekekekeke ...
nii..kat SedapCorner , menunggu waktu berbuka . alo cantiik nyerr dy , tergoda aku.. 

TIARA..mlm nyerr aku tkleh tido , cm ne nk tido lau asyik tringat kt dy je mlm tuh .. tetibe plak tu terbuat name dia nie..

tp TS lagi sweet,,dy buatkan aku nii..sebelum balek , dy bagi aku plastik beg yg burok tp dlm nyer ade kotak nie , dlm kotak tu plak bnyak helaian kertas yg dy dah tulis love quotes,,dan setiap kertas tu ade tulis name aku dan dy~ smue tu dy tulis sendiri tau , 


Harap Hubungan kami kekal selamanye . :D 
ehh lupe nk ckp , dah last2 baru ingat, kan aku dah lame ta jumpe TS kan ,, mase 29July itu hari dy makin cantik la , mwehehe 

Some may call it destiny.
 Some may call it meant to be.
 But I just call it you-and-me

BerBuka Puasa Bersama Kawan Sekulah

Hello Haii Samua .. tadi aku tengok cerita Batman Dark Knight Rise , tetibe je dah kol 4 pagi , tp mate ta gntok lgi , mwehe , sbelum sahur aku taip2 ni jap buleh ? pun buleh la kaaan~ :D
4 Ogos iaitu hari sabtu bersamaan 15 Ramadhan 1433 Hijriah aku berbuka puasa bersama kwn2 skola aku , tak ramai pon , yg turut serta hanya aku , Atef , Alep , Amri , Ahmad , Adili , Rahmani dan Haziq Shah.. Cer teke kitorg buke kt mane ? mwehehe , tepi tasik tau , haha , soronok ronok sangat -.- . dari rumah Ady dalam kol 6.40 ptg kot , pegy bazaar Ramadhan kt permas , aku beli nasik ayam gan katira , sedap auu . diorg yg len ntah beli ape aku tkde mase nk amek port , lantak diorg lah nk makan ape .
otak giller nk makan kat tasik Seri Alam tu.. sampai je dah maghrib , trus redah taman tasik tu gan moto trus berbuka , dah lah tempat tu tkde lampu , ade tempat yg terang tp tmpat gelap itu lebih rumantik org kata :D

ini dia depan rumah Atif, dah nk gerak to rumah Ady

da smpai ruma Ady tunggu Haziq Derr kat Tesco plak

Ammek kau , nk sngat en , kan da kene mcm niee..

romantik enn mkn dlm gelap cm nie :D

basuh tngan pon kt tasik je si Amri niee :P

Dari Kiri :
Alep , Haziq , Adili , Rahmani , Ahmad , Amri
*Atif hilang -.-

Ady n Terr.. sweet 4 n ever .
Thumbs Up when perut is kenyang like that (:

Am Abell Atif , sonyum sokmo0o~

Biasa la Aelef jadi mangsa :D

wee !! kita makan bape minit je , lepas tu ade playground amek gmba kejap ;)

jarang tau dpt tengok Terr senyum mcm ni , *cer jeling skit

Aelef lagi menjadi mangsa :D

From Right :
Syafiq , Adili , Alif , Haziq , Ahmad , Rahmani , Amri , Atif

lepas itu kami ke satu destinasi , tp ade sedikit kecelakaan di highway berhampiran Aeon Permas , so kita tukar destinasi ke giant plentong namun di depan giant ade lgi kecelakaan yg lebih teruk , tak perlu la nk cerite, bende kecik je punn , :D
hanya ber lapan je dpt buka sama2 , If God Wills akan buka skali lagi dan lebih ramai.. coz yg blajar jauh2 tu jeles , nk jugk mcm nie en :P
TS-PhotoPetik