Lian Emas's Status : Selalu Merindu dan DiRindui

TS - Tiara Syafiqa

Hello Hai Semua , TS? ape tuh TS? mweheee~
     aku nk cer skit tentang seorg ni , name dia Tiara Syafiqa --->





Ha ni dia teman hidup aku, cntik kan ? Dia sorg je teman aku,second after fmly first before kawan, Tiara ni slalu dirindui aku, dia sngat menarik perhatian aku, makin lame aku tengok dia makin cantik rasenye, aku tersenyum biler tngok gmba dia ni.
                                                                                                          Cantek kan --->>
Dia kata dia tak cntik sbb bnyak jrawat kt muka,awak..hati kalau dah syg wajah awak bukan halangan utk kte bahgie tau. Bagi sy, awak tetap cntiik, org lain pon kate cantiik. Bukan nk sedapkan hati, tp mmg betul awak cntiik, ramai org suke awak, tp untunglah sy yg dpt awak en . kekekekke :D









Aku berjumpa dgn dia pada tahun 2008 , pade mase tu ade program dikenali RMA, tp.. mase tu aku tak pandang pun kat dia sebab aku berumur 14tahun manakala dia baru je 12tahun , kire masih adik2 la kan,
tp pertemuan kedua kita di masai pd 2010 , aku mule terpikat dgn jelingan mate dia, HEHE , dan pada 29.7.2010 ialah tarikh dimana kita bersama sehingga hari ini dan harihari seterusnya kita kan trus bersama , 
first gmba aku petik mase tu ,
aku suka gmba ni , LIKE LIKE
 aku baru je klua dgn dia, so ade la amek gmba dia , 
nih ade gmba dia skit, sikit je sbb tk lame pon kite lepak.
Manis dia senyum , ^__^
























hey kawan,
TS tu actually not stand for Tiara Syafiqa ,
tp TiaraSyafiq,buang A blakang skali :D
kalau di Twitter, ade yg kenal aku sbgai
TS-PhotoPetik, sebab aku suka petik gmba (:
Beby buat muke kiut !! >_<
Caiir aku~

tengok dia jeling lagiee~



















trus trang aku bahgia bersama dia ,
dah nk masok 2tahun aku bersama dia ,
ya baru 2thun , aku harap aku dan dia kekal slamenye ,
dia ade bagi 1 ayat ni , buat aku setia kat dia 
"saya awak punyer , awak saya punyer"
sweet ? mmg TS sweet ,walaupun kekadang dia guraw kasar,
dia slalu jugak bully aku , tp tu hnye buat aku
btambah syg kat dia ,



Tiara seorg yg manjee~
kuat mrajuk~ gurauan dia kasar~
pandai pikat hati aku~ aku tkleh mrajuk biler bsame dia~
dia suka aku bawak dia klua jln2 , shopin , makan ,
kdang2 aku smpai ta larat nk jln shopin gan dia , 
tp tkpe , yg penting kita bhgia ^__^



merpati putih terbang mlayang,
jgn dekat wahai si kumbang,
marilah kasihku marilah syg,
cinta aku tak pernah hilang,

SAP , ASP .
TS-PhotoPEtik

GEWAJO

 19 MEI 2012 di BandaRaya JohorBahru ade program Gerak Wajadiri Johor (GEWAJO) sempena himpunan Belia Iskandar . patot nyer GEWAJO ni dibuat taon lepas , tp taon ni baru bekesempatan , ape itu GEWAJO ? haha , GEWAJO ini adelah gabungan gerakkan daripada 14 Seni Mempertahankan Diri seluruh Johor .,=Walaupun GEWAJO daripda 14 Martial Art tp ade perguruan yg lain turut serta mase tu. Mcm mcm ade , silat melayu , taekwando , aikido , wushu , silambam , jawa , helang putih , mcm2 lgi lah ..


Jum tengok gmba pulak ! bosan la asyik nk membaceee je kan.


sedih lapa sangat ! sampai gigit2 kuku :D

ni mesti kes tak ckup tido nii~ mcm mat gian da aku tengok

no coment , malu malu meo0w je ni

Cikgu Zul dan anak buahnya 

ini smua anak murid C.Zul dari gelanggang Kelapa Sawit

wah rajin Abg Min tunjuk ajar 

Generasi muda harapan Negara

Cikgu Zul (:

sungguh2 belatih (:

Abg Asyraf yg Nyata pun berkongsi Ilmu (:

pameran senjata , sikit aje senjata ni sbb
meje pon satu je dapat

Ouh Lian tak sabar nk main parang

nih barisan hadapan skali


program tak habis lagi tp sempat begambar ek ^__^
bukan men lagi biler bgmbar kan


Mayat Hidup dan Lian Emas
#main santaii , tak blatih pon
#ade A'a EAP kat khemah tu
ini lah DataranBandaRaya Johor Bahru


ini lah dia pemandagan disana , seramai 1000 org lau ta silap


















tahun 2008 ade program serupa mcm ni , tp dikenali sebagai RMA , mase tu aku terjumpa seorg budak bernama TiaraSyafiqa , lain kali jela aku crite pasal dia k (:

Hari Jumaat di EAP

Mo0o0o~
Stiap hari jumaat kite akan ke FSKTM , Fakulti Sains Komputer dan Teknologi Maklumat , pada mula nya aku mcm tak minat nk blajar bab bab IT nih , tp biler nk masok mmg seronok la jugak , Ilmu ape pon yg korang plajari ianya amat berharga , sebab bukan harta tetapi Ilmu yg membezakan adik bradik , Ilmu membezakan saudaramara Ilmu membezakan antara kita dgn jiranjiran ,belajarlah Ilmu seperti memanjat pokok kelapa , lagi tinggi kita panjat lagi bnyak dpt kita lihat (:




nih gamba kat depan bngunan FSKTM ,
tgh tunggu bas nk balek ni :D
ade 3 SLIC student semasa hari jumaat nih ,
SPM Leavers Intensive Course Student ,
ni ha ! si cantik manis lagi jelita ,
rajin ya dia baca buku ,

yg segak macho berbaju biru itu Nadz , dia sorg je SLIC IT lelaki
#kesian Miyed penat sanggat (:

Ini lah kumpulan IT aku ,
sbelah kanan skali Naja , dia SLIC tp kejap je
ade perkara yg lebeh baik utk nya mase tu










































Ini dia tempat kita stdy , dilengkapi komputer
Apple Mac-Pro, kita org pertama m'gunakannya tau 

skali skale kene la ade gmba suasana
semasa kwn2 EAP aku focus kan :D




















focus kan dia buat tugas yg diberi (:
#Fateha&Maisara

McM BiaSe LaH , Dah Siap KeNe BuAt PreSenTaTion
KaT DepAn , ItuLah HaSil Nyee~

DaH TkDe KeJe Dan SnGat BoHsAn InI Lah JaDi Nyerr ,
SkAlI SkALe MaIn GaMe ApE SaLahNyErr Kan 

































Di KoMPuTeR WaJah AnDa LeBih CuMeyL DaRi YaNg BiaSe
CuMeyL DaN KaCAk La JuGak ^__^


DuLu KiTa PeRnAh GuRaU SeNdA
DuLu KiTa PeRnAh TeGuR SaPa
SeNyUm Mu MeSrA RiAnG RiA GeMBiRa
PaBiLa KiTa BeRjUmPa

SeMeNjAk KiTa BeRjAuHan
HiLaNgLaH DaRi PaNdAnGaN
MuNgKiNkaH PeRaSaAn TeLaH LaMa
Ku LuPaKaN UnTuK SeLaMaNyA
SanisahSuri-SemenjakBerjauhan
PakJenal Post Lagu ni kat EAPGroup
Membuat aku terasa kenangan kita  di EAP
apakah dapat kita bersama semula 
bersama seperti dulu , gelak ketawa riang ria kita
apakah dapat kita bertemu lagi
bertemu engkau dan aku distiap pagi 
Terhenti LangkahKu,Tiada Lagi Kau DiSisi Ku.


Makan Makan Di Rumah Pak Jenal .

Mo0o0~HaHa..Hello Hai Semua !! Ini Kali About PakCik Zainal . Korunk tau tak , PakJenal ni penyabar org nye , aku rasa stiap hari PakJenal tunggu kita lebeh 30minit tau , sebab PakJenal bwak bus , stiap hari isnin smpai jumaat kuliah pagi2 tu PakJenal yg amek kita , tak tak , bukan perempuan yg lammbat , tp lelaki , eh tak bukan kita lelaki ni make-up , tkde mane ade solek2 ni , tkde , kita cume siap rileks jea , sempo0o0ii .. HEHE
tp aku bukan la penyebab nye ye :D

                Satu Hari tuh PakJenal jemput kita dan Staff UTHM Holdings utk kerumah nya , dia buat makan2 , saje nk blanje kita smua mkn2 kat rumah dia , kita EAPians ni bab makan mmg on aje , so pagi tu kita siap2 , semua siap nsem2 cntik2 lawa2 lah ! Tiba masa Maulid dtg amek kita , so kita EAPians yg membawa perot kosong trus grak la , ni aku ade share gmbar skit, tngok la ye ^__^
tak tak , bukan bas ni , ini bas kontot , kadang2
je naik bas nih :D
mcm nk pegy beraya kan ? mweehehee
Tengok !! Fresh sayor nih!!
sunguh selera skali pandang tau!

jemput menjamu selera semua !!

nk mKn tu makan jela , sebok nk begamba jugak .

maimo0on , paling manje gan PakJenal,
kita kacau skit ja trus nk ngadu . ni makan mintak suap ka ?!

wah acak ,, sungguh2 makan yea ,























Dr. Asri pon tak lepas peluang tau .
Makanan org Jawo yg tak sah kalau tkde !

nih PakJenal dan sebelah tu Isteri nya~
sweet la (:

dah makan santai la kan~ (:
En.Zainol pon ade tu .

Cong dan hafieez!! mcm sedap aje diorg mkn !!
#memang sedap! tak cukup 1 !

























ni bahagian luar , syiok dok lepak kat lua ni ,
santaaii~





Ape ntah si kauthar membebel kat Raihana nih ,
Acak plak takleh stop makan .

Ketua Kelas ! Farid/miyed , time ni dia termenung jauh !!
ngowo0o~

Haa !! tengok En.Zainol nih , Dr.Asri tgh
bagi  ucapan dia mencekik lagi :D

gmba kami semua!! ^__^

CikNiza and the wanita Melayu terakhir EAP . :P

tengok Pa'an bungkus bnyak tau ! haha ,
Pa'an masih berpuasa  time tuu , prihatin kan PakJenal

bungkus jgn ta bungkus ! balek makan lagi!

fuyo0 gmba aku dan Maulid ,
ya gamba blurr sebab ade Maulid :D

org dah start bungkus aku baru nk merasa kan .
kekekekeke

oi abe mintak duit raya ea ?!!!


Tengok Toh,,dia berat hati nk balek , tak puas mkn kot .
mweehehehehe

besar rumah PakJenal kan , cantik pulak tu , warne kunin !!

PakJenal bersama Isteri Kesayangan .


Terimas Kasih kpd PakJenal , PakJenal seorg yg baik , kami tahu PakCik angap kami ni mcm anak2 PakCik sendiri , kami pon angap PakCik mcm ayah kami , Jika dirumah pagi2 kita akan jumpa makayah , tp selama di EAP , setiap pagi kami hnya jumpa PakCik , PakCik tak jemu tunggu kita lama2 , hantar kita kesana kesini , pusing sana pusing sini , PakCik sabar dgn perangai kita , sabar dgn suare Maimon dimana suaranya lebih kuat dari bunyik enjin bas PakCik . Terimas Kasih Bnyak2 , kenangan kami bersama PakCik tak kami lupakan , semuga berjumpa lagi di lain hari . (:
TS-PhotoPetik