Lian Emas's Status : Selalu Merindu dan DiRindui

It's Mo0urniing~

Go0D Mo0uRniiNg~~
            Today is SATUday .. sungguh pagi pagi aku dah bagun .. pagi2 buta smalam cm biase layan BS kat SkyWay , then pagi ni plan nk g skola , ade hari koko ade gerai gerai ade de je , then nk kene g SMK Seri Alam 2 , trainiing~ pieeweeeeit~
             Tapi kawan aku tu ta bgun !! What The Fish ?! He Thumbs Up when i say 9O'clock at rumah aku . Thumbs Up kau ta bagun lagi biler aku dtg rumah kau , abseloutely u r gile ^__^ . cancel go to school jumpe mymo de elmo . tkpe , maybe mnggu depan bole jumpa mymo de elmo .
               Petang ni ape mcm ? Jum Hebuh kat Angsana JB? tak dapat ku bayangkan betape sempit nyer tempat tu , takpe ,, Hakuna Matata . Datang sana amek gmba balek la ^__^ .


By The Way ..
125Jek yellow white , 
comeyl ?
not mine ofcourse (:
saje share gmba 
mane tau korang nmpak , 
jgn smbong nk tegur la kan ^__^

Gila-Gila 5RC 2011

mweehehee~ ini Vid taon lepas
yg terlibat adalah aku , Atef , Amri , Ahmad Jailani dan Haziq Shah .
tetibe datang giler nk rakam aksi gelak ini so rakam jela ,
tadi terjumpa vid ni , so aku share la kat sinii , sesajje jeea~ :D



5RC 2011

Mo0o0o0o~
       Allo Haii Semua , pagi ni aku share vid ex-student smk permas jaya , dari kelas 5rc 2011 . tp tak smua student kelas tu ade dlm vid ni .. hanya segelintirr je . 



bnyak lagi vid yg aku nk share kt sini ,, nnti aku post lagi orite ? ^__^

Hye Kau !! :D

Tadi aku bukak blog sorg insan ini , then bace punyer bace punyer lah bace jumpe la ape yg dia taip ni , mcm best pulak ayat kat bawah tu , so dalam keboosanan ini , ape salah nyer kalau aku reply en .

FAA :
andai hati ini sudah mati ,
tk perlu kau hidupkan lagi .
kerna semuanya sudah pasti ,
tertutup dan tersimpul mati ;') .

LE :
jgn enkau jgn pergi ,
aku disini masih menantie .
hati ku ini masih merindui ,
hnya kepada dikau wahai flapie . 
^oo^

LE :
datang aku dari Nibung ,
kau dan aku slalu bertembung ,
wahai laksmana whai temengung ,
harap hatinya tak tersinggung . 
:D

LE :
dulu kau menanam padi ,
kini aku sendiri lgi ,
hnya engkau didalam hati ,
kembali sunyi dan sepi .

arh ! kalau dia nmpak pandai2 la dia jawab , aku saje je memain kt sini , tak kacau sesape pun kan , tak aku berniat untuk menujukan kpd sesapa , hnya sekadar memerah otak di pagi buta. . Tunaikan yg wajib , dan jom kita bersenam utk kesihatan . ^__^ 
o0uh ya , sweet nyerr kau , kekekekekekke :P

The Official - Segalanya UntukMu (lirik)

Bersinar oh di jiwa
Indahnya cinta yang ku terima
Bunyi yang terayu ku ucapkan padamu
Semuanya untuk mu tiada lagi selain diri mu

Seragam hidup ku
Agar ku pergi bersama mu
Sinar yang ku puja selalu

Segalanya untuk mu
Semuanya untuk mu
Seluruhnya untuk mu
Hanya untuk diri mu

Segalanya kerna mu
Semuanya kerna mu
Seluruhnya kerna mu
Hanya untuk diri mu

Agungnya oh ayu nya
Sentuhan cinta maha esa
Tertinggi teragung
Hanya mu yang ku junjung
Sejudku menyedarkan diriku
Hanya mu yang satu

Seragam hidup ku
Agar ku pergi bersama mu
Sinar yang ku puja selalu

Segalanya untuk mu
Semuanya untuk mu
Seluruhnya untuk mu
Hanya untuk diri mu

Segalanya kerna mu
Semuanya kerna mu
Seluruhnya kerna mu
Hanya untuk diri mu


Pergi dan Meninggalkan Kini

baru tadi bukak fb. tkde name aku da kat situ. dia betulbetul tknak aku ade da. walaupun dia kata aku tetap ade dlm otak dia, itu bermakna hnya dlm ingatan aje. Tun Dr. Mahathir pernah berkata, Melayu Mudah Lupa...aku pecaya tu. Skrg mmg dlm ingatan, tak lama nnti aku dilupakan la, let it be..aku ade Bro..we are Bro.. bnyak persamaan aku dan dia bile diperhatikan..aku akan jadi sperti kau Bro..aku tahu keadaan nyer serba sedikiit.Aku akan berdiri dan melangkahkan kaki. tp aku perlu sedikit mase utk biasakan diri.

Matakail tak bertali

Matakail tu takde umpan, tp kini aku sangkut kat matakail tu, tersangkut pada matakail yg tak bertali, tergantung tanpa sebab tertentu, hnyut di lautan dalam mengikuti arus ombak yg tak menentu. 

Kini sampan berlalu pergi,
Pergi ke daratan berilmu tinggi,
Tinggalkan aku sendiri lagi,
Hanyut lalu arus nan sepi.


Terbang aku ditiup angin, angin kencang tak aku goyang, angin sepoi jauh melayang, api terbakar dapat dipadam, api tersimpan selalu terpendam, ditikam seni dapat di tahan, ditikam sepi melarat dihati, berlian kaca dapat si suai, kasih cinta tak telerai,jalan kiri belok kekanan, berjalan terus tetap dibelakang,maju langkah seribu daya,apakah kuasa tak berjaya.

haaih~
den bacarai bukan bapisah
o0uh kok angan adiak joh diri den
padiah teraso didalam dado

indak janji kok ungkai
batambah kuruih badan nan jari.

Lembu Legend

minggu lepas aku balek solok kat Melake,dalam krete pusing2 kat sane ade laa lembulembu melintas ,
dengan sukacitanyer aku ambik la gmba lembu, bagi mreka yg tak kenal lembu lagi kan. 
Dulu kt solok ade sekor lembu legend nie , nama dia Kolat , lembu yg manje gan atok aku .
mase Kolat masih kecik lgi en, atok slalu dokong dia,
tp bila dah besa, dy letak dua kaki dia kat atas bahu atok aku biler atok aku berdiri depan dia.
yella, tkleh nk dokong lagi een~





tkde motif tertentu actually utk post kali ni , saje je nk mengingatkan korang tentang rupa
lembu sebenar yg kita slalu makan . :D nama blog lembu takkan tak post pasal lembu kan. 

TS-PhotoPetik