Lian Emas's Status : Selalu Merindu dan DiRindui

Pasang Lampu di SI

Hello Haii .. amacam ? amacam hari kedua pose ? ade yg ponteng tak ?! ha?! ha?! takyah ngaku , cepat2 ganti nanti kayyh (: ... ini hari dari kol 1 gitu smpai ptg aku kat Setia Indah , rumah pakcik aku ferom Pulau Temasek . jauh tau pulau Temasek tu..luar negara . aku g sane with him n my father , aku tlg pasang lampu , persiapan utk raya nnti , warna mcm2 ada nanti , biru kuning merah HIJAU !! wow HIJAAAUU~~ I liikkeee~ i bely bely laik ijau . cer tengok skit gegamber yg ter ade nih.. aku tau ramai ta suke membace kekadang , tngok gmba jela en :D

nampak tak betapa terik mentari ?

ok satu suda siap , many more to go ;)

tgh potong natang tu pnjang sngat, nyusahkan jaa '==

many colour haave.. red n blue..green n yellow later kayyh

satu kotak kene buad , lau tak ckup tambah lagi sekotak , baru meriaah~

tengo0ok !! test 1 kaler warne biru , biler mlm baru cantiik~

yeap .. hari puasa kedua buad keje nie , tgh hari tu bukan men punyer la pannaaas~ pasang sana pasang sini , sambung sana sambung sini .. dalam kol 3lebih dah terasa penat . so tido la dalam 2jam setengah gitu .. bgun je dah ptg , so kemas2 , n akan sambung esok or lusa , sebab tinggal sikit je nie , pasang kiri kanan , n lampu blakang siap dah.. walaupun puasa , tidak menghalang kita membuat keje yg berat , malah , badan lebih bertenaga . ^__^

First Ramadhan

Hello Haii Shamuo0o~
First Ramadhan berbuka kat rumah jea,
masak nasik loo0omaaak~ pieweeit , sodap tuh !! sedare aku ade dtg secara tibe tibe dan mengejutkan di petang hari , , , yeah more the fun la buka ramai2 kan ? first ramadhan aku tkde masalah lah , tkde merungut kelaparan or pape , kita diajar utk besabar kan , (: .. aku rasa Bulan Ramadhan tahun ni lebih bermakna bagi diri aku , so ambil kesempatan disni utk mengucapkan Selamat Menyambut Ramadhan dan selamat berpuasa kepada semua umat Islam~ adik2 jgn tinggal pose tau ,, nnti tak dpt raya ;)


yeaah,, berbuka la dgn kurma , ikut Rasulullah.

Fuu~ Ayyaaaam~ baham seketui , Aaauumm !!

'
Baham seketui tinggal pun seketui jak o.0




jehyeaah !! bab bab air meh aku settle , sedap tau .

actually aku bgun petang , coz pagi sbelum nyer sepatot nya main futsal,tp takjadi , so aku dan Mayat Hidup dan Mr.Aizat dan Haha Reez pegy Restoran Ahmad Khan (RAK).. yeah kedai ni ckup popular . pegy sane online smbil minum dan makan , kira sahur la jugak , coz da pagi buta time to , menyebabkan aku bgun sangat lewat, bgun ptg , aku g setia indaaah~ rumah pakcik aku tu la , plan nk pasang lampu , yeap lepas ni cantik lah rumah tu di hiasi lampu warna hijau dan kuning , melambangkan Islam (:

so..nnti aku cer skit aku pasang lelampu kt Setia Indah tu okkeey~ 
Selamat Berpuasa Semuo0o~ (:

28 29 July nanti ?

hello haii semmuaa~
baru dua hari aku dok rumah tak klua g memana dah terasa sebegini punyerr la mendaaak~ baru dua hari , belum berhari hari lagi eik..
actually hari ni nk g cs gan myrza , tp tetibe cm malas lak, tngok la esok ke biller kea enn.. si muhd nur tkde kt jb, dia g melake with family, si alep pala pon sebok gan keje , ape la kau lep, keje aje ,, keje kau tu no life la, pi carik keje lain la, kasi ade life , weeho0o skiit~




sabtu ni dah bulan Ramadhan , cam tak sabar gitu en , feel the Ramadhan comin kan 
tak sabar tunggu Ramadhan , tak sabar tunggu 28 and 29 July, EAPians ade plan buka puase kat rumah PakJenal kt BP, tp ramai yg ta dpt join la, ade exam la , jauh sngat la , bzey la , biase lettuw en..fuhh mmg ta sabar nk jumpa diorg yg dtg nnti , nnti nak amek gmba bebanyak lerr , record di dalam gmbar , 28July jumpa , raya nnti jumpa lagie,,BP..wait for me~

hey hey,,how bout 29 July ? ape makne 29July bagi aku ?actually 29July is nothing ? or something ? apa guna kalau bagi kita ianya sesuatu yg indah sedangkan si dia tak berapa peduli pun kan ? nope , peduli apa aku , walaupun aku gan dia tak rapat seperti dulu , tapi rasa itu masih ada , itu yg membuat 29July kami bermakna , tak semestinya tak bersama tak setia , tak semestinya bersama dgn yg lain tapi ta merindui , tak semestinya kita kawan tpi rasa itu dibuang , tak semestinya dia bahgia takkan kembali lagi . Orang selalu berkata penantian itu satu penyiksaan , tp org pun berkata susah susah dahulu senang senang kemudian , so pekata pilih utk menanti dgn penyiksaan tp bahgia seindah nya kemudian . 

Everyone nak happy ending .


Carik Kain jum ?

aaarrrrrrrhh !! aaaarrrh arrrrrhh !!!! aaagegegegegegege !!
saje je jerti2 :D
hello hai semua , 16July lepas abg sedare aku Emy kokapxz ajak aku ke ledang utk carik kain ,tak-tak, bukan kain nk buad baju raye larh,,kain utk buad seat cover, so aku pon follow lah Emy kokapxz dan isterinya yg tersayang dan kawan nya dari johor en.haikal..*sorila kalau salah spell name tu :D
kol 9 aku da bagun mandi and sarap roti 2keping, pastu siap2 nsem2 smart2 macho2, ;)
dalam 10.20 pagi gitu gerak larh ke sane .

haa~yg tuh cik , yg tuh !!

Senyuum~ dah jumpa kain yg dicari cari 

tu la beli lagi bnyak2, kan da kosong kocek tu :p

ni baru 1 gulung , esok ada lagie~



dah jumpa kain terus naik ke Melaka plak tu , yeah cuti2 Malaysia kat Melake kejap, saje jejalaan~ bukan selalu en dapat jejalan nie,,aku follow ajeaa~ tak kemana pon sebab hari dah petang, so kita ke Mahkota Parade and sbelah dia Dataran Pahlawan , abih tu amek gmba kejap kat ketapi sungai lukut tu.

carik ape agak nyer ekk..

ni ha keretapi sungai lukut kat mlake .

after that kita trus turun ke jb utk hantar aku pulang , pastuh diorg smua trus masok Singaporee~
per? ape pe pe per? aku tak tido terus la , after 15mnit gitu alep pala n muhd nur dtg ruma aku, layan lah to Ahmad Khan , pastu layan plak ke Sky Way,, hambiik! 1Day keluar, dari 10.20 sampai 5pagi baru balek.

korunk tau? tak tau en , bia aku kasi tau..
Alep Pala ade mencadangkan ke Desaru , Muhd Nur plak cadang naik kreta , aku plak cadang pegy paling kurang 2 kereta , tp si Nadia Babat kata tunda , sebab aper ? ntah la ,aku pon ta sure , jawapan nyer lepas raya nnti la ke Desaru tuu~

Mymo de Elmo da terbace pasal dy,
dy kata aku kedekut sbb tanak kasi pinjam cmre aku :P

Johor Premium Outlets

dalam jam 4.20Ptg aku dan Atef grak to JPO.
aku n dia mmg tak pernah sampai sana pon ,
perjalan mengambil masa lbihkurang 30mnit, aku actually tak sure jalan kesane,
reddaah jellaa~ mwehehe
tp Alhamdulillah sampai jugk kat sana, sampai je tmpat tu,

Kali ni gerak with 2Honda Wave , 2stroke alep tkde , dia da kojee~
seperti sadis dia , kekkekekeke


look ? Johor Premium Outlets.. baru sampai la nie,
tak masok lagi auww


Cantiik tempat ni , bersih , slese , perrggh~ premium (:



Sempo0oii,,aku n atef g JPO with bju mlayu je,
konon anak desa bershoping kot :p



ha ?!.....
 ha ?! ha?! ha ?!
Untung lerr si Atef dapat begambo gan Shaheizy Sam~
sporting gilla artis nie , "k jumpa lagi".

so..agak2 lepas ni kemana pullak yer ?
ade sesape nk join kami kesana kemari ?
contact2 la ye ^__^

Panglima Juara !!

mo0o0o~
5Tahun berturut turut Panglima SMKPJ menjadi johan .
proud to be in green (:
aku n mayat hidup g skola tu ,
saje je , sbagai guru sandara gitu .
pagi2 lagi aku udah sampai tau ,

cer nenguk skit gmba2 yg ade kayyh~

meh cuap meyyh,bukak molot,, aaaa~

haha , ni la rumah perkasa , comel kan . 

ini dia cikgu sandaran pada hati itu

see ?! it's daging lembu's !! mo0o~

daging lembu utk lembu.blogspot.com

yg tgh tu mmg interframe je ^__^

aku nk tengok acara balapan diorg ni sebok je kan

itu dia, from left
Mayat hidup , Ustazah Mia , LianEmas

nmpak ? rumah sukan len takda capai 300 pon tau ;)
yeah, panji PBSM ditebang JPAM,
kini bendera JPAM berkibar megah seyh~

kayhh hari yg memenatkan aku, walaupun aku tak join acara ape pon,
tapi sbagai guru sandaran memang memenatkan .

sori Vid Maniq-II SG aku tak dpt upload.
it's too huge :D

Maniq-Maniq SG..

mnggu ni last keje with2 maniq2,
tp not last 4ever, bulan 10 , 11 and 12 straight ade projek tau
ni last before bulan Ramadhan dan Aidilfitri~
so aku bwk camera,nk amek gmba skit n masok blog lembu ni,

Kat brita indonesia bagai nk ganyang Malaysia?
bola plak singapura asyik kelong gan Malaysia?
tp,,siapa kata Indonesia , Singapura dan Malaysia
tak boleh bersatu dan bersama ?
ini buktinya~
Dari kiri
Indra Segak , Mo0n Cute , Syafiq Nsem
ini dia dari Batam Indonesia , Yishun Singapura dan Johor Bahru Malaysia

tengok Syafiq Nsem, Moon Cute and yg tgh2 tu abg sedara aku Emy Kokapxz..
kami bertiga pakai uniform sendiri , bju itam dan bertopi (: kekekekeke

Ini alat penting ni , wajib ada dimana jua

itu dia Sapik Nsem dan Emy Kokapxz bekerjasama pasang plamin
da nak siap da pun..

keje smue da slesai,, cantik kan ?

no no no , aku tak smoking n iPhone tu bukan aku pnyer , saje je letak situ :D


cantik dan comel ,, as white as putih (:

mcm2 warna ada , ikut pegantin la nk kaler ape kan (:
simple n nice aje kan (:

Eh ade video tau ,,
tunggu and wait for the video 
ok? ^__^

7 July 2012

nk post about 7 July 2012 sikiit .

Kayhh , cer tengok gmba bawah nih..
nampak tak jam aku yg besar tu? nampak kaan?
klau nmpak jam msty nmpak aku and .. Eh  ?
sape sbelah aku tu eak?
don't get it wrong , ni adek angkat aku , it's her birthday , 7.July
baru 14taon, mude lagi kan.
so, Happy Birthday to Cik Mymo De Elmo.
sorry tkde hadiah, tkde mase nk belykan,
tp hope u r happy enough that day (:

penat aku ikut dia ni jalan2, dia buly aku plak tu, nasib baik hari tu 7July,
aku layankan ajea , yela birthday girl kaan..

Kayhh..maybe skrg same tinggi tp tak mustahil dy akan lebih tnggi dari aku nnti kan ,
peduli what aku lau dia lbih tnggi , aku mmg rendah , sbelum balek dia ada bgtaw aku
yg dia nk pnjam camera aku ... dapat plak , blueeek !! :p

Lastly, skali lagi mengucapkan happy birthday dan selamat hari diberanakkan ke-14.
smuge pnjang umur murah rezki sihat selalu , sori dek tkde hadiah, len kali jela ea (: .

Jom Heboh 30/6/12

Ceng gini Ceng cebene nyee~ . Ptg2 tkde buat ape so we decide la g Jom Heboh kat Angsana .. kat FB bace tak best .. ok tkpe kte try tengok .. result bagi aku mmg tak best , penat , panas .. aku mmg tak suke pon jeng jalan kt tmpat ceng gitu . ape aku nk buat kt sane kan . tp tkpe , kali tu jln2 gan membe je . Ceng bese , hnya 3 of us , aku alep n atep yg pegy .


Dirumah Alep sbelum grak
ni da kat sane jejalan..


haa,, tgh jln jmpe bnde ni , cm mane nk bersih '==

haa~ Laluan tidak rata & berlubang , baru HEBOH !!







at last da penat ,, dduk2 kejap en trus balek , sebegitu datang sebegitu balek..
org len balek bawak beg bnyak2 la ape la . bosan nyer Jom Heboh . '==
TS-PhotoPetik