Lian Emas's Status : Selalu Merindu dan DiRindui

merepek nya 7ekar bunga ini

Dalam hati ada 7ekar taman bunga namun tidak sekuntum bunga pun yg ada didalam nya. Pernah ku terjumpa sekuntum bunga pada tahun 2008, ku mula tanam siram dan baja dari 2010.. Telah pun mekar si bunga telah ku awasi tidak seekor kumbang mendekati nya. Ku belai ku cium ke menyaksikan keindahan taman ini. Namun disebabkan kebodohan diri ini, bunga yg telah mekar harum mewangi ini dipetik orang akhirnya. 

Bunga yg cntik lagi mewangi memikat hati org ditaman, tidak aku salahkan mereka yg memetik, kerana bunga kan mekar tidak layu jika disiram dibaja dan tak tersentuh org andai bijak menjaganya. Kini 7ekar taman dihati kembali kosong tanpa harumnya bunga, namun begitu ia sering diwarna pelangi dan dihiasi rumput dan dedauan yg hijau.

Pabila dikenangkan kembali, mungkin sibunga tidak sesuai dgn tanah ditaman ini. Telah aku ganti tanah ini dgn tanah terbaik sekali, dimana tak dikau temui walau ke hujung dunia kau mencari. Niat dihati ingin tanam bebunga lain, andainya sesudah mekar sibunga ini, bunga yg pernah mekar ketika dahulu dipulang kembali,bunga manakah kan kupilih dimanakah kan ku letak nya bebunga inii.

Aku sedar tidak ada kebijaksaan aku menyusun bebunga ditaman agar indah kelihatannya, ku juga sedar tidak ada kecerdikkan diri ini utk memiliki cantik nya bunga seperti ini. Biarlah aku menanti sibunga dahulu mekar disini, agar dapat ku tebus kesilapan dulu dgn peluang kedua diberi ini. Atau aku biarkan saja taman ini kosong menjadi lambang kesetian pada bunga yg satu. 

Sekali Nama Mu TerUkir,SelamaNya TakKan TerUsir.

*akibat kurangnya tidur.
LianEmas.SAP ASP.

Festivol Lelayong

22FEB dan 23FEB aku ade kat PG apekah kerana nya?
haha..karenanya ade festival layang-layang pada 20-24FEB lah..kan da bagitawu sbelum ni
Ntah berape buah negara aku tatau,aku taktau ape-2 information pon,datang sane nyomak ajo
sambil-2 bakar kulit =.=

kire lah brape tiang negaro ado kek situ

Natang nih ade terpacak depan tempat si Bat tugas. 
Nak lepak pon payah,memekak je .

 
















tengok tu,mcm-2 layang-2 ade kan












gune krete pon ade jugok,ni layang-2 kecik, 
yg besar gedabak gune krete pajak pon bole















SPONGEBOB!!aku suka layang-2 ni. laka-laka..
penat dan panas, so..aku atif and wani jalan ke tasik jumpe bebudak inii,join duduk lepak kejap pastu


Hery pon ado kat sane rupenyerr.. dia tak kenal aku, 
dah dekat baru kenal.. '==

tengok tu..skali pandang tau dah mane Bat. kekekke



DatinWani dgn kwn dia, Datin memang malu-2 meow nak amek gmba 

Aku dah lame bah ta pegy festival layang-2 nih. Last aku pegy mase kecik-2 dulu, Family with go together.
23FEB tu aku mengharapkan TS datang PG,dah lame ta bersua kan, tpi dia takde, takpe tapi aku mengharapkan pula dia turun gelanggang permas malam tu, dia tetap tkde jugak.Mungkin sebab terlalu mengharapkan sehari suntuk aku mimpi dia lgi mlm tu..kenape lah awak rajin sngat masok mimpi sy .

Ke Pulau Singa bersama Myrza

21FEB2013
Ini Myrza..kawan aku mase sekolah dedulu dulu. Panjang galah dia ni,tak mcm aku ni,rendang aje..
Hari ini aku dan dia berDuet pegy Pulau Singa dgn tujuan sesuka hati .
sbelum masok dia dah cekik kaw kaw kat JB, kat rumah dah cekik kt ruma bini dia pon cekik gak.


Ini dalam bas.baru je masok
*candid photos

ha?? e'hem hem..Ini Bugis Street. Kat sini mcm-2 bju gerek-2 ade,
murah pon murah,bukan bju je,mcm-2 ade, ala mcm pasarborong pandan or seget gitu lah
Ya itu kedai LapanBelas EsEks.

No Smoking !! Fine 1000
No wonder people call it sa FINE City(Bandar Saman)

Dari JB lagi si Myrza ni tnyer aku pasal patong-2 nih.
Patong yg pegang surat kabar lah, warne purple la ape la..
rupe rupenyer kat sinii~
Depan ION ORCHARD.

Kitorang nak sambung pegy MarinaBay and tempat len,
tapi sane hujan so kitorang trus balek. Amek moto kat JB trus pegy AhmadKhan kat Permas..
Tengok tu dia meng cekik lagie~
kitorang akan pegy jejalan sane lgi.sape join nnti?
:D



KAWAN aku ker nih?

21FEB2013..pagi-2 buta kawan aku mintak tlg kat fb.. amek dia balek keje 8.30pagi kat Tampoi then hantar ke rumah mak angkat dia kat Skudai. Aku ta dapat nak janji coz aku tak tau buleyh bgun atau tidak dan aku taktau tempat dia kerja . Tido pon 4pagi gitu. 11.45tengahari pulak aku kene amek anak aku, pastu dah janji dengan Myrza nak pegy SG hari nie..
 Kawan aku tuuuu..Banyak kali dia kata please tlg dia kali ni,dia kata dia takde transport, please please please ntah berape banyak please. Kawan aku tuuuuu~ Dia banyak kali call aku pagi tu, aku rasa letih sngat-sangat-sangat. Sebab smalam 1 Hari aku keluar,ta ckup rehat,tp kawan nyer pasal aku bgun jugak.
  8lebih gitu aku da klua,dia mesej phone aku, dia kata jgn gerak dulu, dia ADA HAL sikit, it's okay aku memang da kluar rumah pon..walaupon dia ada hal aku tetap pecut g sane,coz janji 8.30. aku smpai sane about 8.40 gitu..senang hati aku smpai sane...yg ta senang nyer aku tak diperlukan pon kat sane. Dia ade driver moto E-ex-Pai , depan mamat tu depan aku dia kata "ala kau nii,kata tak jadi"...biler pulak aku kate tak jadi??? KAWAN aku tu trus salam, nek moto mamat tu trus blah cam tu jeee~



Dah sampaii tak jadi tolong kau , kau pulak terus blah cm tu je
Tapi kan, ape salah nye bgitawu aku awal-2 yg kwn kau lgi sorg tu bole tlg kau
dan
pertolongan ikhlas aku ni tidak di perlukan
takpe geng, kite kan kawan,
memang aku bgun pagi dgn badan letih, pecut moto, carik tempat kau utk saje-saje je.


sorry..
aku ramai kawan,
   kalau aku buat salah dgn kwn aku mintak maap,
dan tkde seorang pon kawan aku yg buat cam nii,
dan aku rasa hati aku dah tak ikhlas nk tlg  kau lgi..kawan.

satu hari

Hari ini pulak Hari Rabu..suppose pegy gelanggang SMK Seri Alam 2. Sane ade gelanggang pagi and petang. Tapi kali ni dop pegy atas sebab aku meet Kakzie and AbgLan and MoonMarley daripada Singapura. Manekah Pergi..? pegy Jackle Skudai-Setia Teropika-Angsana-Pandan...1Day jejalan...
  5.30A.M. aku bagun sudah nye. Call punyer call punyer call Datin Wani akhirnya bgun jugak dia..Maybe dia tido terlajak coz tido lewat. Banyak koje coz siang nyer tu dia mrayap,padan muke demo :p... Aku meet Boss and the other's kat B.Point kat bandar tu, tinggalkan moto kat sane then nek krete jejalan. Sampai ke malam...lepas teman MoonMarley beli barang dia aku perasan jam tepat 8Malam..pergh!! I'm Late..!!!
  Late Kemanakah? gelanggang PIS lah, manekah lgie kan. Terus aku isi minyak piung piung balek ruma sepantas masa,balek mandi trus piung piung ke PIS. Then What.. lampu kat sane rosak, about 9.25Malam gitu baru ade lampu,itu tidak mengapa,,student pulak ramai tak turun....maybe banyak keje kot diorg tu. MayatHidup smpaii,,sbelum balek buat ulang kaji combet dgn dia...tetiba dah 11Malaaaaam~ 
  MayatHidup nak balek awal actually...after that trus balek...pe cer esok?? Aku dan Myrza akan ke SG.. jalan-2 kat sane saje-2... nite smua..gntok gilooool~

Sepetang Di PG

Hari nih hari Selase 19FEB2013.. Aku TERasa TERbosan..So aku saje meNYEMAKkan diri kat Bukit Lelayang PG..aku ajak Farah siGEMOK tu teman aku...so pegy lah saneee~ tak lah bosan dok lepak sane..  Hari ni akan berbeza dengan hari esok kerana esok ialah 20FEB2013.. 20FEB2013 until 24FEB2013 ade festivel LElayang.. Lamo gilo den tak poi... Last aku pegy mase kecik-2 DEduluu~


padang yg KEkosong nih akan meriah esok nya :D


mcm tkde angin je kan.. tkpe kite tengok esok cam ne

Tapi kan...esok aku busy..Khamis pon busy...Jumaat malas lah nak pegy..Saturday je kot pegy sane.
ngeee~

*Lame gila tak update kan..?

TS-PhotoPetik